Renumitul Mamulos a fost declasat

Îl iau drept exemplu pe confratele meu de breaslă, Sabin Orcan, ce postează în Cotidianul Opinia și merg la rădăcina cuvântului să le explic oamenilor cam ce înseamnă acesta. El luase în lucru cuvântul amantă într-un editorial intitulat ” Amante și mitocănie”, publicat în Opinia de azi. Eu mă leg de cuvântul mamulos, un personaj cu legături strânse cu una dintre cele mai importante instituții din Buzău. Mă duc la DEX și aflu că acest cuvânt înseamnă urât. Eu credeam că înseamnă doar gras, dar se pare că nu este așa.
Mamulos s. pr. (deț.) poreclă dată indivizilor cu figuri dizgrațioase, spune DEX-ul. Atunci mamulos, grasul, cel pe care îl știu eu, este declasat de Mamulosul care sălășuiește în aceeași instituție. Acesta este atât de dizgrațios și la propriu și la figurat, încât oamenii siliți să intre în biroul lui, merg la baie să se spele pe mâini, după ce au dat mâna cu el. Unii spun că ar fi și infect. Probabil, că așa e! Se spune că procurorii de la D.N.A au închis dosarul în birou, când au aflat despre cine este vorba și l-au dus la dezinfectat cu totul. A stat acolo trei ani și încă le este frică să nu-i infecteze. Numai că acum sunt siliți să dea zor la dosare și sigur vor descoperi că individul e numai bun de pus în cătușe. Cine este individul? Cine este Mamulos care l-a detronat pe Mamulosul plăcut? Cine este derbedeul ? Vă spunem imediat!
Dă vorbă prin sat să mă ascund sub preș că i-am vorbit urât. Să mori tu? Să vedem ce va ieși când voi termina cu tine, papagal prost!
Nu vă speriați, nu este poza lui. El este mult mai urât!

Be the first to comment on "Renumitul Mamulos a fost declasat"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*