Război total în P.M.P.

Președintele PMP Buzău, deputatul Adrian Mocanu, pregătește un convoi de autocare cu 1000 de membri de partid care să scandeze la sediul P.M.P. Central din București, împotriva excluderii sale nestatutare din partid. Adrian Mocanu se arată indignat față de decizia președintelui Eugen Tomac și spune că în spatele acestei porniri împotriva sa ar fi frustrările președintelui executiv al PMP , deputatul de Mureș, Marius Pașcan. Adrian Mocanu spune că adversitatea lui Pașcan s-a manifestat încă de la Congres când el a adus peste 100 de reprezentanți din Buzău, în timp ce el a venit singur cuc. De altfel, Marius Pașcan a ajuns deputat din întâmplare fiind votat cu doar 2.600 de voturi în timp ce Adrian Mocanu are în spate 14.000 de voturi. De altfel, pe timpul ședinței cu membrii de partid pensionari, Adrian Mocanu a fost sunat de președintele partidului Eugen Tomac, care își exprima la rândul său indignarea și neputința față de decizia de excludere a sa din partid și a dat vina pe Pașcan. A recunoscut că a fost manipulat de Marius Pașcan, dar acesta i-a dat un ultimatum destul de radical. ”Ori eu ori Mocanu”, a declarat Eugen Tomac, că l-ar fi amenințat președintele executiv și el nu știe ce să facă. Dacă se pune rău cu Pașcan, pierde partidul, pentru că acesta și-a ales în structurile de conducere oamenii lui și el nu are unde să se mai ducă. La rândul său, președintele onorific al partidului, Traian Băsescu și-a arătat indignarea față de decizia de excludere a deputatului Adrian Mocanu din partid. ” Niște dobitoci”, a declarat Băsescu față de acest subiect, dar a spus că el nu mai are nicio putere în partid după Congres, de când a rămas doar în funcția de președinte onorific.
” A fost de acord cu ceea ce am spus, dar a ridicat neputincios din umeri”, ne-a declarat deputatul Adrian Mocanu.
”Mă gândesc serios să ducem la București 1000 de membri de partid, pentru a se vedea voința organizației la sediul Central. Domnul președinte Eugen Tomac mi-a spus că nu se mai poate face nimic, chiar dacă decizia de excludere nu a fost luată în forurile statutare ale partidului, fiind voința deputatului Marius Pașcan, comunicată la furie fără nicio bază legală, de președintele Tomac”, ne-a mai declarat Adrian Mocanu. Pentru viitor deputatul Adrian Mocanu se gândește să se declare independent risipind astfel zvonurile prin care ar putea migra la ALDE și va încerca ca la nivelul conducerii Centrale a partidului să-și rezolve în mod favorabil situația.
Nu se știe însă ce sorți de izbândă va avea demersul domniei sale, pentru că la nivelul Organizației județene lucrurile au început să se miște fără el. Marius Pașcan, președintele executiv al PMP, l-a contactat pe fostul lider local, avocatul Nicu Cristian, pe care l-a rugat să preia conducerea interimară a organizației județene a P.M.P. Buzău, fapt acceptat cu bucurie de către avocat.

Be the first to comment on "Război total în P.M.P."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*