Primăria Buzău înțesată de postaci

Porcoi de postaci la Primăria Buzău, adunați în biroul primarului să-i dezbată strategia de abordare a noilor sale împliniri. A fost zi de plată și Vasilesco le-a trimis simbria la plic. Primarul n-a venit și băieții înfierbântați de atâta atenție au intrat la bănuieli.
– Nu cumva s-a dus la ăia ? se întreba un răspopit, gâfâind de atâta alergat pe scările imense din primărie.
– Nu s-a dus, mă, că nu-l bagă nimeni în seamă, se arăta foarte optimist colegul său de peniță, sigur de prestațiile sale.
– Cred și eu, cu buzunarul plin pari cam invincibil, dar mai știi ce vrea moșul de la noi? se arătă preocupat de discuție, cel mai bătrân dintre ei. Mie mi-a dat cam puțin luna asta, e posibil să nu mai vin.
– Stai măi liniștit, îi spuse răspopitul, vorbesc eu cu Lenciu și îți dă și ție mai mult. N-ai prins Drăgaica toată și nici nu ai dat știrea cu brandul.
– Care brand, mă, ești nebun? se întrebă bătrânul mai mult pentru sine, pentru că ușa se deschise brusc.
– Unde a intrat ăla, întreba un gardian furios, trimis de șefa de la Personal care se sfădea în fața instituției cu un investitor.
– Care? întreba și răspopitul în timp ce își îndesa șomoiogul de bani în buzunar.
– Ăla de la ziar! insistă gardianul speriat. Unde a intrat, că nu s-a dus la ăla mic.
– Dracu să-l ia, spuse răspopitul destins, aici noi facem legea!
Gardianul plecă la fel de agitat căutând cu privirea pe holul pustiu.
Unde dracu e moșu? întrebă răspopitul plin de importanță. Ne spune să venim și el umblă creanga.
– A rămas cu aia mică și se pare că n-a terminat. E greu cu el, din ce în ce mai greu, intră în vorbă și veteranul uitându-se umil în ochii răspopitului. Știa cu cine a rămas, dar nu îndrăznea să-i spună. Așa că tăcu.
Micul Ceaușel puse punct discuției și postacii ieșiră din biroul primarului rușinați de privirile șefului de cancelarie. Îi prinse bârfind a doua oară în această lună și nu se știe în ce relații este cu primarul. Răspopitul nu se prea sinchisea, dar cel bătrân, fript de multe ori de trădători își înghiți cu amar vorbele.
– Ne-a auzit oare? îl întrebă pe răspopit cu glasul tremurând.
– Stai liniștit, nu-ți face griji, îi zise răspopitul. E cu noi!

Be the first to comment on "Primăria Buzău înțesată de postaci"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*