Păruială în Cartier pe fluturașii ALDE

Două pirande s-au luat la ceartă în Cartier pe fluturașii ALDE, de unde zâmbeau deputatul Adrian Mocanu și Andrei Neder, viceprimarul de la Palat. De o parte și de alta se ițeau în horă două grupuri zgomotoase căutându-și fiecare dreptatea prin reprezentantul propriu. Cea roșcovană spunea că la ea a venit primul activistul de partid și i-a înmânat calendarul, în timp ce bruneta acuza că liberalul a lipit fluturașul pe poarta ei și apoi a plecat. Între timp, acesta a căzut pe stradă și doar așa a intrat în posesia ei. Striga și trăgea de fluturaș până l-a rupt.
– Nu e bine, zise roșcata, care se uita la bucata ei de calendar. Eu am rămas cu Tăriceanu și cu ăsta mic, în timp ce tu îl ai și pe Mocanu, dar și pe senator.
– Hai să facem schimb, încuviință bruneta. Că tu ai lunile mai mici la calendar. Eu nu știu ce o să fac până la iarna viitoare.
– Tot nu e bine, zise roșcata și piti bucata de calendar în buzunarul șorțului. Lasă așa, că așa a vrut bunul Dumnezeu. De ce să-ți dau norocul meu.
– Fiecare cu norocul ei, spuse bruneta și făcu semn ca întreaga ei susținere să plece către casă.
Asistam neputincios la această scenă fără a putea interveni din motive obiective. Este greu să-ți poți imagina că ai putea intra într-o luptă dintre pirande, dar mai ales să le explici că echipa ALDE este unită și formează un tot unitar. Un calendar întreg. Poate că știu ele ceva sau doar instinctele le spun mai ușor decât logica sau rațiunea.
Și totuși mă gândesc și eu așa, dacă tot au dat calendare ăștia de la ALDE, de ce nu au dat la toată lumea? Este lipsă de personal sau tipografia a fost cam ocupată?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*