Mardeiașul de la Vadu Pașii are, în sfârșit, dosar penal

După ce și-a stâlcit din bătaie contabila, și-a fugărit paznicii prin comună și i-a tras o bătaie soră cu moartea unui sătean, chiar în fața primăriei, primarul de la Vadu Pașii a intrat în atenția organelor de anchetă și are dosar penal. Toți funcționarii Primăriei Vadu Pașii au fost chemați la audieri și oamenii, îngroziți de comportamentul huliganic al primarului, au cerut protecție în fața acestui mardeiaș. Comportamentul violent al primarului, Gheorghe Firon, a ieșit la iveală după ce a fugărit un om prin toată comuna pentru că l-a văzut aruncând o roabă de gunoi pe un câmp. L-a surprins cu câteva lovituri de picior, dar omul iute la fugă a scăpat. L-a alergat ca un turbat cu mașina, până ce acesta epuizat a vrut să intre în curtea Postului de Poliție, dar în fața primăriei nu a mai putut. Sursele noastre spun că Firon s-a dat jos din mașină și l-a lovit pe bietul om până ce acesta a leșinat. Victima nu a vrut să depună plângere, dar presa locală a consemnat evenimentul. Contabila primăriei a trecut și ea prin chinurile facerii după ce primarul a îngrămădit-o într-un fișet. A bătut la ea ca la fasole, se plângea femeia unui ziar local.
”Mi-a băgat mâna în gât. Mi-a rupt lănțicul și am rămas plină de zgârieturi pe gât. Oficial, nicio persoană nu are voie să intre în biroul meu, fiindcă așa a ordonat dumnealui. Am sunat imediat la 112”, spunea contabila primăriei unui ziar local imediat după eveniment. De atunci lucrurile s-au agravat, atât pentru contabila bătută de primar, dar și pentru localnicii din comuna Vadu Pașii. Primarul parcă a înnebunit. Înjură și bate pe cine vrea, când vrea, unde vrea, sub privirile neputincioase ale șefului de Post, căruia îi este frică de primar. Dosarul penal bate pasul pe loc și oamenii care vor să dea declarații despre primar sunt ignorați de șeful de post.

Lumea este disperată

Afectați de comportamentul agresiv al primarului sunt toți localnicii din comuna Vadu Pașii. A împărțit comuna în oameni de categoria I în care intră doar prietenii și susținătorii lui și ceilalți, ”loazele”, după cum le spune primarul. Aceștia sunt considerați dușmanii lui. Străzile pe care locuiesc ei nu sunt asfaltate, gunoiul nu se ridică cu lunile și când îi prinde singuri pe stradă îi bate. Oamenii s-au organizat și umblă în cete ca pe timpul revoluției, dar tot n-au scăpat de furia primarului. Cum îi vede, cum îi înjură. Oamenii sună la șeful de Post din comună, dar în ultima perioadă de timp demersurile lor se izbesc de un zid al tăcerii, se plâng aceștia. Și totuși cea mai disperată persoană, în jurul căreia localnicii au făcut scut este contabila primăriei. A fost dată afară din ședința de consiliu chiar dacă expertiza ei era obligatorie pentru consilierii locali care erau chemați să voteze un proiect de hotărâre ce privea taxele și impozitele, o înjură în public, o umilește și o lovește pe ascuns, atunci când nu îl vede nimeni, ne spun sursele noastre.
„ Ieși afară, dă-ți demisia, să nu te mai găsesc la birou”, strigă la femeie ca nebunul.
” Așa ceva nu s-a mai văzut în comuna Vadu Pașii”, spun oamenii mai în vârstă.
”Nu am mai văzut un așa derbedeu”, ne-a declarat un sătean bătrân, sub protecția anonimatului.
” Nu mi-e frică de el”, spunea bătrânul atunci când ne-a declarat despre faptele primarului.
” Mi-e frică să nu se ia de copii”, ne-a mai declarat acesta cu lacrimi în ochi. Monstrul cu chip de om, investit în funcția de primar, face în continuare ravagii prin comună, sub privirile îngăduitoare ale polițiștilor din sat, care nu vor să-și strice relațiile cu primarul.
Revenim cu un material incendiar!

Be the first to comment on "Mardeiașul de la Vadu Pașii are, în sfârșit, dosar penal"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*