”La Securei”, Episodul n+1 ! Intră în scenă Fane- Morarul!

– Ce ziceai de Fane – Morarul? întrebă Nesov, nervos că-i scapă esențialul.
– Păi, el e trambulina, rampa de lansare a tânărului ! întări Micul Procuror, care părea cam expus în fața acestei afirmații. De obicei el stătea în umbra celor care dădeau informații prețioase, le arunca pe piață dirijat și apoi, ușor, ușor, le îndrepta către cel interesat. Acum o făcea pe față, în fața mulțimii și se simțea rușinat. Cursurile de supraviețuire îi spuneau clar că nu se procedează așa, dar el o făcuse. Aproape deconspirat, Micul Procuror se ridică de la masă și se îndreptă spre ieșire.
– Stai așa, unde pleci, se răsti la el Nesov- Banditul care prinse din zbor priza de care îl va prinde pe mișel.

– Spui că Fane – Morarul este punctul de plecare în munca noastră. De la el trebuie să vedem drumul urmat de individ și tot de la el trebuie să vedem și să înțelegem realitățile de astăzi.
– Păi așa se explică multe, se aruncă în vorbă și Ianoșel, cu glasul său pițigăiat. Eu știam ceva, dar nu eram sigur, adăugă Ianoșel.
– Știai pe dracu, i-o reteză scurt, Nesov. Să nu te mai aud că te dau afară, canalie ce ești. După ce a zis ăla, de s-a expus, te-ai găsit și tu acuma viteaz.
Nesov și Micul Procuror părăsi barul ” La Securei” și se îndreptă către atelierul mobil, acolo unde își puteau spune în taină secretele.
– Și așa zici? întrebă Nesov, după ce închise cu grijă ușa și apăsă butonul de bruiaj total.
-Așa este, s-a conturat acum întregul angrenaj folosit de Roșcomanul, prin care controla tot. A stat puțin în umbră, dar acum se dezlănțuie în toată măreția sa.
– Și spui că toți îl ascultă? întrebă Nesov- Banditul oarecum nedumerit.
– Sunt toți pe listă, toți!
– Nu e bine, Micuțule, nu e bine și tu o știi foarte bine. O face pe barba lui, nu a primit nici ordin și nici nu este prins în sistem. Nu e bine!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*