”La Securei” episodul 11 ( când Nesov îl pune pe fugă pe ”Micul Procuror”!

– Unde e nemernicul? strigă tare Nesov – Banditul, după ce mai trase un pahar cu apă cu lămâie. Era al cincilea pahar de când venise și ăla mic se cam săturase de hazul lui. Era prea gălăgios și nu-i dădea niciodată bacșiș. Pentru cei care se doreau serviți la masă avea un tarif fix, dar lui Nesov nu îndrăznea să-i ceară. Acesta își număra hârtiuțele cu zgârcenie și îi cerea și ultimul leu.
– A plecat de pe vapor și parcă l-a înghițit pământul spuse ca pentru el Dumitru, noul diriginte de șantier.
– Nu a fost nimeni cu el la întoarcere în țară? se minună Nesov – Banditul de atâta neglijență în serviciu.
– Nu a fost nimeni, toți au plecat cu avionul. Ăsta nu a vrut, cică are rău de înălțime. Nu l-a crezut nimeni, dar cred că a vrut să bea pe autocar, zise Dumitru.
– A, ” Micul Procuror” nu bea, spuse iritat Nesov – Banditul. Ăsta bea numai apă cu lămâie. E o cumințenie de om.
Pentru cine nu-l știa pe Bandit ar fi zis că omul era cam dus cu pluta, străin de realitățile cotidiene, un om care mai mânca și el o pâine înainte de cele veșnice. Numai că nu era deloc așa. Nesov construia o strategie să pună mâna pe ”Micul Procuror”. Trădase cauza, trădase colegii, o făcuse pe prostul și acum îi trădase pe toți.
– O canalie, se auzi o voce din fundul sălii! Era consilierul poporului, omul care spune întotdeauna adevărul și care sare în ajutorul celor căzuți.
– Cum zici? se prefăcu Nesov că nu înțelege.
– Cum știți că este, spuse consilierul cu glas scăzut, pentru că tocmai ce intra pe ușă ” Micul Procuror”.
Nesov se ridică ușor de pe scaun. Luase poziția de atac și se repezi ca un hultan peste ”Micul Procuror”. Ăsta, așa beteag cum se vaită mereu, parcă a prins aripi și năvăli pe ușă afară urmărit îndeaproape de Nesov.
– Să dispari din oraș canalie, că te belesc, îi zise Banditul și se întoarse ușor către bar.
”Micul Procuror” era departe, trecuse strada și se uita peste umăr de pe partea cealaltă cu frica în sân ca nu cumva Nesov să se ia după el. Fusese exilat din ceată, iar pentru el haiticul ”La Securei” va rămâne de acum încolo un loc interzis. Interzis trădătorilor!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*