La Securei 12 ( când Nesov-Banditul este împresurat de două agente NTSM)

Gălăgie mare în cârciumă ”La Securei”. Toți agenții se frământau nevoie mare că sunt împresurați. Două agente, una mai frumoasă ca alta, au dat buluc în crâșma lor și le sorbeau cuvintele după buze. Nu mai țineau cont de nimic și erau de o obrăznicie maximă. Primul care s-a sesizat a fost ”Micul Procuror”. Acesta, iertat de Nesov, își recăpătase locul în divizie cu solda întreagă. Rămas singur pe lume, „Micuțul”, n-a mai văzut femeie de ceva timp și îi sclipeau ochii în paharul cu apă cu lămâie. A refuzat rândul ăsta, dat cu generozitate de Ionoșcuț, șeful său direct pe linie informatică, cu gândul de a se antrena într-o activitate recreativă alături de Nesov-Banditul. Ăsta, lacom se aruncase în luptă și acaparase atenția celor două agente, astfel că războiul informațional se dădea pe genunchii săi. ”Micul Procuror” își trase scaunul alături de el și în poziția ”ascultat” încercase să se introducă în luptă. Nesov îi aruncă o privire plină de înțeles. Căuta să scape de presiune și împingea lupta către un teren mai aerisit. ”Micul Procuror” a înțeles mesajul. A fost de acord să-l însoțească pe un alt câmp de atac, dar refuza categoric să achite nota de plată. Două ape și un spriț. O nimica toată, dar el tot nu dorea să-și piardă din bănișorii lui.
– Du-te, mă, de achită nota de plată! îi strigă scurt și sacadat Nesov-Banditul.
– Mă duc, mă duc, răspunse ”Micul Procuror” și se îndreptă către bar. Ajuns acolo, fandă de două ori intrarea la baie și se întoarse relaxat.
-Ai plătit, mă? întrebă ușurat Nesov, care se și gândea că scapă de o presiune. Una dintre bolnde i se aruncase în poală fără să-l anunțe și îl prinse nepregătit. Nu prea mai avea ce să zdrobească, dar durerea era cruntă.
– Am plătit, spuse ”Micul Procuror”, cu aerul unui june îndrăgostit.
– Bine, bine, te rog să mă ajuți să mă ridic și îi sugeră din priviri să o sprijine pe tânără. ”Micul Procuror” roși! Îl apucă acea tremurătură pe care nu o mai simțise din tinerețe. Fluturi îi zburau prin stomac și genunchii i se înmuiase.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*