De când a devenit directorul de școală așa de important?

Aud larma unui scandal în care o tânără profesoară este acuzată că îndemna fetele la produs printr-un cântec deocheat, cântat la malul mării. Videoclipul este expresiv și spune totul despre fată și mentalitatea ei, puțin mai libertină. Am spune că este liberă să facă tot ce dorește domnia-sa cu condiția să nu fie un exemplu de urmat pentru tânăra generație. Pe cale de consecință o carieră la catedră este compromisă și fătuca ar trebui să-și găsească alt job. Mai aud, că cel care a deconspirat-o este un elev măricel de liceu. A scris un text foarte bun și l-a postat pe rețeaua lor de socializare. Băiatul ar trebui premiat și am fi crezut cu toții că scandalul s-a stins. Numai că nu este deloc așa. Duduia, foarte agresivă, l-a reclamat pe băiat și acesta a fost supus judecății Consiliului de Administrație al Liceului, pentru că este vorba de Liceul Hașdeu. Nu vreau să critic soluția dată de aceștia, nici nu vreau să știu cine face parte dintr-un astfel de consiliu dacă s-a întrunit, dar în mod cert, părerea lor nu este una normală. Logică și demnă de respectat. Aud că directorul, unul Banu, este foc și pară pe elev și vrea să-l exmatriculeze. Și-a adus aminte că a fost cândva agresiv și a mai și lipsit de la școală. Tot în jurul directorului se țes ițe încâlcite a unei afaceri amoroase și câte și mai câte. Tot directorul ar fi sesizat oamenii legii că elevul ar fi avut un comportament neadecvat și l-ar fi repezit.
Așa ceva nu este de tolerat la un cadru didactic și la un director de școală, fie ea și liceu. Un director de liceu dă tonul la muzică și elevii îl ascultă dacă este corect. Când se vede corupția de la o poștă, elevii nu tac și nu acceptă. Cel puțin așa cred eu și mă așteptam ca societatea civilă din cadrul liceului să-și spună cuvântul. Nu mai există elite la Hașdeu? Nu mai există dezbatere la Hașdeu? Despre director nu pot spune mai nimic momentan pentru că nu-l cunosc. Și ar fi bine să-și dea demisia de onoare imediat. Despre fătucă ce să zic? Este frumușică, are voce și talent, dar a depășit bariera în care se oprește în comportament un cadru didactic. Înapoi nu mai poate trece și orice zbatere nu-i aduce decât prejudicii de imagine. Ar fi bine să lase liceul și elevii în pace să se dezvolte normal. Fără influențe nocive.
De ce nu se întâmplă așa? Am înțeles că directorul de liceu este foarte important. Și atunci ne întrebăm și noi: De când a devenit un director de școală așa de important?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*