Constantin Ionescu caută bătaie la ușa lui Vlase

Dacă rămâne șomer îl lasă nevasta și îl dă afară și de la partid, că doar nu plătește Romanescu cotizația la municipiu, astea erau gândurile liberalului Ionescu la sfârșit de an. Nu-l chinuia programul de Revelion, nu era atent la lista de cumpărături și nici la mesajele de sfârșit de an de pe telefon, Bebiță căuta un motiv de scandal. Patrula prin fața restaurantului New Pizza încă din zori să dea ochii cu Vlase. Dacă l-ar fi întărâtat puțin, acesta ar fi sărit la bătaie. Ar fi luat acolo un pumn, doi, că Vlase e milos sau cel mult un șut în fund, motiv destul de puternic să-l înduplece pe primar să-i dea postul de viceprimar. Și asta, pentru că la Compania de Apă se întoarce Tescaru. După câte a auzit din sat, Tescaru va face curățenie totală și chiar îi va da satisfacție primarului. Primul pe lista de disponibilizări este Ionescu și echipa sa de trântori, care ocupă un apartament închiriat pentru odihna lor într-un bloc de locuințe, pe salarii uriașe. Nimeni nu mișcă un deget în acest compartiment nou creat, iar Ionescu este cel mai nepregătit dintre toți. Capitolul trădării l-a făcut remarcat în fața primarului, dar nu e suficient. Toma l-a trecut pe lista lui Vasilesco la verificat și acesta i-a comunicat că nu este demn de încredere. Trădează mereu. Pe la prânz l-a văzut pe Vlase. Acesta, grăbit în prag de Revelion, nu l-a băgat în seamă, l-a salutat și și-a văzut de treabă. L-a prins la plecare, la ieșire din restaurant. S-a luat de el. I-a spus că poluează Parcul Crâng și ar fi bine să închidă localul de acolo, că are multe pete pe haine și că ar vrea să-i dea o lecție. Vlase s-a uitat la el înspăimântat. A mai văzut oameni cu mintea plecată, dar ăsta parcă e prea de tot, spunea sărmanul om în sinea sa, lovit de boala rea ce se ține scai de om. Da ce ai omule cu mine, de mă tăbări acasă? l-ar fi întrebat și l-a lăsat să țipe pe trotuar, spun sursele noastre. Când s-a întors de la marfă nu l-a mai găsit. L-a sunat un prieten și i-a spus că era în fața primăriei și cerea la primar să-i spună că l-a bruscat verbal Vlase de la New Pizza.
– Ce căutai acolo? l-a întrebat primarul.
– M-am dus să-i cer socoteală că poluează pădurea, i-a spus Ionescu pe un ton destul de ascuțit.
– Mă, tu ai băut ceva azi? îl întreabă primarul și îi arătă din priviri ușa ce tocmai se deschidea. Hai, du-te, că am treabă!
– Dar șefu, dar vine Tescaru și mă dă afară, poate mă puneți pe mine viceprimar că mă pricep.
– Hai, du-te, du-te băiete, că eu chiar am treabă sau crezi că am uitat de partidul Compania de Apă. Nu erai tu lider acolo?
– Nu, șefu, nu eu, am fost manipulat! se plângea Ionescu.
Primarul se înduioșă dintr-o dată. Luă o sticlă de șampanie și i-o întinse liderului liberal.
-Ia Ionescule, să ai de sărbători. Nu te mai duce pe la Vlase, că te bate ăla. Lasă poluarea că e și așa destul de mare cu al de voi!
Ionescu plecă suspinând.
– Să știți că nu mă las. Îi scriu lui Dragnea. Îi scriu, să știți!
– Ce-ai zis mă ? Ia dă sticla încoace, că parcă ai băut destul !

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*