Când vrea Sălcuțan să preia conducerea P.N.L. Buzău?

Preluarea conducerii P.N.L. Buzău este iminentă, după prestațiile jalnice ale celor doi crai, Romanescu și Ionescu. Aceștia se îngrijesc doar de ei, bunăstarea și imaginea lor, în timp ce ușa partidului zace mereu închisă. Când și când Ionescu mai atacă pe la cârciumari după o halcă de fericire, dar și așa pare prea puțin. Romanescu nu mai are timp de Buzău și deja i s-a deschis viitorul în față prin străinătățuri. Singurul penelist de bază a rămas tot Miștoacă sau Ștocăreală cum îi mai spun prietenii, cel care sare la nevoie în sprijinul vreunui amărât. În aceste condiții, ajutat de primarul Constantin Toma, Lucian Sălcuțan este introdus în ecuație cu scopul vădit de a prelua conducerea P.N.L. Buzău. De la București are undă verde și doar data preluării funcției a rămas oarecum un secret.
Să-l vezi pe Sălcuțan parcă a întinerit! Vesel, roșu în obrăjori, bărbierit proaspăt și mereu atent cu semenii săi, caută să-și intre în rolul de șef de partid așa cum făcea odată, când era pe punctul de a ajunge primarul Buzăului. Doar Boșcodeală și gașca lui de țigani au stat în calea fericirii sale și a orașului, care ar fi fost administrat cum se cuvine de un om responsabil. Și P.N.L. are nevoie de vigoarea lui Sălcuțan, dar mai ales de știința și responsabilitatea acestuia. De altfel, prin Sălcuțan, P.N.L. ar putea avea într-un sfârșit primar în Buzău, pentru că acesta este succesorul de drept al actualului primar, care, după cel de-al doilea mandat, îi va preda lui Sălcuțan ștafeta. Mișcarea nu este una neașteptată pentru că de departe se vede mintea ascuțită a avocatului care stă în spatele primarului și îl consiliază în cele mai grele probleme.
Când va prelua Sălcuțan conducerea P.N.L. Buzău?
Cel mai probabil înaintea demarării campaniei electorale pentru europarlamentare. După alegeri este cam târziu și va afecta grav lansarea campaniei pentru alegerile prezidențiale.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*