Așa ceva? Sebastian Radu se ia la bețe cu elevii de la Hașdeu

Ați mai văzut așa ceva? Sebastian Radu și-a dat doctoratul în comunicare. I-am citit lucrarea pe telefon și m-a băgat în ceață. Am închis și am dat fuga la calculator să descifrez minunea. Da, era Sebastian, cu ale sale cugetări. L-a dat pe spate pe Țepeluș, iar pe noi ne-a făcut praf. Nenea Sebastian, îți spun așa pentru matale; Când unii îl bat pe unul mic sare unul mai mare în apărarea lui. La matale nu este cazul. Nu ești nici mare și nici prea luminat să te iei la bețe cu cei de la Hașdeu! Cei care au făcut liceul pe bune!
Iată ce scrie Sebastian:

Laurențiu Țepeluș, profesor de științe socio-umaniste buzoian, director adjunct și consilier municipal din partea Partidului Social Democrat este zilele acestea supus în mediul online unor atacuri inițiate de alumni ai Colegiului Național B.P. Hasdeu, o prestigioasă instituție de învățământ din Buzău. Vorbim despre un profesor care a știut întotdeauna să mențină un echilibru între activitatea didactică și cea politică și nu a exprimat puncte de vedere politice la catedră.
Cei care au studiat sub îndrumarea domnului Țepeluș concepte precum logică, morală sau libertate, recurg acum la agresiuni verbale determinate de participarea profesorului la o acțiune cu caracter politic, desfășurată în timpul liber al acestuia. Revolta foștilor elevi vine ca răspuns la exercitarea unor drepturi democratice. Drepturi ca libertatea de asociere, de exprimare, pluripartidismul, toate câștigate de generația noastră, a mea, a domnului Țepeluș, la revoluție. Pentru noi, dar și pentru generațiile din care o parte din membri acum atacă un om, un dascăl, deoarece are opțiuni și opinii diferite. Nu înțeleg cum persoane cu o educație deosebită, de nivel înalt, se pretează la acuzații în privința caracterului unei persoane despre care știu din proprie observație și experiență că posedă o înaltă ținută morală, profesională, academică.

Îi îndemn pe toți cei care consideră că au ceva de spus în politica românească sau chiar internațională să se implice. Să devină membri ai unui partid politic sau să înființeze unul a cărui doctrină să corespundă viziunii pe care o au și să lupte pentru lucrurile în care cred. Dar să lupte cu mijloacele pe care le pune la dispoziție constituția, mijloacele pe care le oferă principiile democrației precum dreptul la vot, dreptul de a fi ales, dreptul de a concura pentru voturi sau libertatea de expresie. Însă, vă rog, nu confundați argumentum ad hominem cu libertatea de exprimare. Pentru că și această libertate are limitele ei: se termină acolo unde începe libertatea celui de lângă noi. Am terminat cu dictatura acum 29 de ani, haideți să nu mai trăim cu impresia că există o singură opțiune reală, un adevăr absolut la care toți ceilalți trebuie să adere în ceea ce privește ideologia politică, o singură viziune.

Dumneavoastră, cei care citiți aceste rânduri și îl cunoșteți pe domnul profesor Laurențiu Țepeluș, ce părere aveți despre acțiunea de a discredita și hărțui un profesor care a fost găsit „vinovat” de exercitarea drepturilor și libertăților conferite de constituție?

Sebastian Radu nu este la prima sa tentativă de iluminare publică. S-a mai invitat și în Consiliul Local și a început să-i învețe pe consilierii locali să voteze. Povestea el din niște legi stricate, de acum o mie de ani și a sfârșit prin a fi batjocura consilierilor locali. Se vede treaba că nu i-a trecut și tot crede că funcția de deputat i-a adus un neuron în plus. Nu este așa Răducule, ești tot tu băiatule. Omul lui Preda!

Be the first to comment on "Așa ceva? Sebastian Radu se ia la bețe cu elevii de la Hașdeu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*