Ana Birchall: Aprofundarea cooperării noastre bilaterale are un rol determinant în asigurarea securității și a stabilității în regiunea Europei Centrale și de Est

Viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice, Ana Birchall, a avut marți, 19 iunie 2018, o întrevedere cu Wess Mitchell, asistentul pentru afaceri europene și eurasiatice al secretarului de stat al SUA, în contextul desfășurării la București a celei de-a șasea sesiuni a Reuniunii anuale la nivel politic de Dialog Strategic România–Statele Unite ale Americii.
Cu această ocazie, Ana Birchall a salutat eforturile comune ale României și Statelor Unite ale Americii, care au permis organizarea celei de-a șasea sesiuni a Reuniunii anuale la nivel politic de Dialog Strategic România–SUA. ”Aprofundarea cooperării noastre bilaterale are un rol determinant în asigurarea securității și a stabilității în regiunea Europei Centrale și de Est, îndeosebi în domeniile energiei, transportului și infrastructurii digitale. Reuniunea anuală la nivel politic de Dialog Strategic România–SUA reprezintă o excelentă oportunitate de a ne coordona pe principalele teme de interes comun ale Parteneriatului Strategic”, a declarat viceprim-ministrul Ana Birchall.
Totodată, viceprim-ministrul român a subliniat interesul părții române pentru identificarea și desfășurarea de noi proiecte comune care să contribuie la dezvoltarea și aprofundarea Parteneriatului Strategic cu SUA. În acest sens, a punctat potențialul ridicat pe care îl oferă domeniile energetic, digital și al industriei de film. A menționat atenția deosebită pe care partea română o acordă cooperării și coordonării cu partea americană pe teme de interes comun.
Viceprim-ministrul Ana Birchall a solicitat sprijinul părții americane pentru aderarea României la programul Visa Waiver și a mulțumit pentru sprijinul Statelor Unite ale Americii în privința candidaturii României pentru aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

Be the first to comment on "Ana Birchall: Aprofundarea cooperării noastre bilaterale are un rol determinant în asigurarea securității și a stabilității în regiunea Europei Centrale și de Est"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*